Inhoud

De kikkerclub is triest. Wat zich aankondigde als een fantastisch leuke vrije dag vol avontuur, wordt er één om niet licht te vergeten. Wimmie en Stof zijn immers aangedaan doordat vriendje Bas gegrepen werd door een monster! Gelukkig komt meester Que-Tah-Wel op de proppen met wijze raad…

‘Samoerai!’ is een energieke, muzikale theatervoorstelling op maat van kinderen uit het basisonderwijs waarbij leerkrachten-acteurs Christophe Francken en Bert Dufraing op niet-belerende wijze jongeren willen tonen dat ze geen schrik hoeven te hebben van het verkeer, indien zij zelf hun verantwoordelijkheid nemen en de regels respecteren. Maar… dat ze ook in die omstandigheden nog altijd moeten oppassen voor mensen die dit niet doen. Met deze voorstelling promoten de acteurs tevens het dragen van een fietshelm en fluo.

Christophe Francken is met ‘Samoerai!’ niet aan zijn proefstuk toe. Hij voerde de voorstelling in het verleden reeds op met theatermaker Wim Geysen en hij brengt al jaren ‘De Drankduivel’ in het Secundair Onderwijs.